2013-06-11
知道位置系中港城,都做哂功课先去架喇。是日星期六预左要等位加第整3d猫猫,唔知系咪我好彩,位就唔洗等,杯咖啡落单后要等个半钟,好,黎到预左等。个好奇怪,入到去完全无阵阵既咖啡香,可能因为开左好大冷气啦。朋友要左杯 ice latte,可能饮开星巴克既关系,觉得呢度啲咖啡比较苦,朋友要求再加多啲奶,但换来一句:你杯野成杯都系奶喇涡。咁就辣兴左我朋友。知道假日系比较忙,但都唔洗咁样答既。。。。叫左个德国芝士饼,孤陋寡闻既我只系见过 New York cheese cake,好奇心推使下叫左一件黎试下。食落口同个样好大分别,口感唔知点解好水下,淡淡既芝士味又唔会好滞,系同朋友吹下水,送下咖啡既好拍档。等左八个字,我杯 mochachino终于有得饮了!落单𠮶时特意叫佢整猫猫^^虽然同open rice上面𠮶啲有啲出入,无咁靓无咁精致,有啲唔开心,但我体谅佢有咁多单要做,等闲日再黎过啦(但系我系放星期六日加啰(´・_・'))影下相咁,好快啲奶泡就开始沉,试左一淡无落糖既,真系好苦呀。我呢啲咖啡新手都系要逐步逐步黎。落左一包糖,可以饮到喇^_^咖啡香真系好引人入胜。一大淡将猫猫食落肚,食下蛋糕吹
叫左个德国芝士饼,孤陋寡闻既我只系见过 New York cheese cake,好奇心推使下叫左一件黎试下。食落口同个样好大分别,口感唔知点解好水下,淡淡既芝士味又唔会好滞,系同朋友吹下水,送下咖啡既好拍档。 等左八个字,我杯 mochachino终于有得饮了!落单𠮶时特意叫佢整猫猫^^虽然同open rice上面𠮶啲有啲出入,无咁靓无咁精致,有啲唔开心,但我体谅佢有咁多单要做,等闲日再黎过啦(但系我系放星期六日加啰(´・_・')) 影下相咁,好快啲奶泡就开始沉,试左一淡无落糖既,真系好苦呀。我呢啲咖啡新手都系要逐步逐步黎。落左一包糖,可以饮到喇^_^咖啡香真系好引人入胜。一大淡将猫猫食落肚,食下蛋糕吹下水,咁就过左半日。 朋友走了,朋友二号黎左接力,但黎到都7点,无得要立体猫猫。但另有惊喜,系kuma 呀^o^本来对kuma无咩好感,但见到都不禁讲一句好得意呀(^O^)/
呢度冷气真系冻左小小,三点坐到关门,转左三次位,但啲staff都肯帮我地较细啲个风,见到佢地大汗dup细汗真系唔好意思。