2012-11-24 18 浏览
听过呢间舖头都有一段日子了,一直都未有机会一试原因系每次想黎呢到食饭,都见到佢门口拉左一条长龙~!而呢间舖又话冇得订枱,我最唔中意等位,所以无缘相遇!今日都系搏一搏,因为系午餐,都先打去问佢地有冇人等位先上去!一去到可能系午市,所以真系唔洗等位,侍应小姐带我地入去埋边坐,沿路有其他同事系咁喺到'C LEE MA些'...舖头睇落唔系好大,客人侍应都唔多,但系好多声音..加埋D阴暗灯光,真系有D惊!坐底左,侍应小姐放左两杯茶就走左去...我同朋友喺到睇下睇下个餐牌,又有野想问,可能坐得偏僻,想揾返侍应小姐都唔易,难得见到个就叫佢过黎,点知佢应完OK之后就走左去,转左几个头再叫佢,佢先过黎睇下咩事..(咁都得~好忙咩?)问左佢几个问题,其实都系问佢今日有咩新鲜,同埋多数客人会点咩菜姐.佢都知唔以对..睇黎佢地对自己舖头D菜式唔系咁了解,我地唯有靠自己.最后先叫左一个SET试一试,心谂如果唔得就即走~!个SET有几款唔同既寿司,仲汤有沙律,面鼓汤 - 浓浓的豆香,感觉唔似劲开汤粉! 三文鱼寿司:嗯~已经系最基本既货色,但系品质一般,可以唔试. 蟹肉棒寿司:好有肉感,咬落冇甩漏,但系好有雪味,
听过呢间舖头都有一段日子了,一直都未有机会一试
原因系每次想黎呢到食饭,都见到佢门口拉左一条长龙~!
而呢间舖又话冇得订枱,我最唔中意等位,所以无缘相遇!

沿路有其他同事系咁喺到'C LEE MA些'...
舖头睇落唔系好大,客人侍应都唔多,但系好多声音..
加埋D阴暗灯光,真系有D惊!

坐底左,侍应小姐放左两杯茶就走左去...
难得见到个就叫佢过黎,点知佢应完OK之后就走左去,
转左几个头再叫佢,佢先过黎睇下咩事..(咁都得~好忙咩?)

最后先叫左一个SET试一试,心谂如果唔得就即走~!
个SET有几款唔同既寿司,仲汤有沙律,

面鼓汤 - 浓浓的豆香,感觉唔似劲开汤粉!

蟹肉棒寿司:好有肉感,咬落冇甩漏,但系好有雪味,可惜

吞那鱼粹寿司:吞那鱼粹中间加左D香葱粹,食落清新,几好味

立鱼寿司:味道清淡,有鱼香,值得一试

仲有两件唔知乜野鱼寿司,味道冇咩特别,幸好唔鯹~!

厚玉子卷(小食):意外好味,有好浓既蛋香,而且睇得出佢地的制作心意

** 可恨D饭太大旧,好快就有饱肚感..尤其我本身唔系咁LIKE 饭**

另外仲叫左
天妇罗:唔得~D粉太厚,上枱已经凉凉地,唔够热,唔知系咪炸起好耐~?

烧三文鱼绞:我的至爱~去到边都要一试~呢到烧得好合我心意,而且酒上少少盐,感觉更正~!

左口鱼裙边寿司:两片薄片叠埋一齐,口感好丰富,咬落D鱼油喺D鱼肉中渗出,好香好好味~!

油甘鱼刺身:又香又肥又爽口~超好味~食完可以再食~!

沙律虾蟹肉棒厚玉子寿司:吸引我既系佢个又长又夸张既名~食落一般,志在佢够勇气做呢个配搭~~!

鉄板豆腐:个样唔讨好,但食落味道唔错,煎得微㶶,外脆内软~!好味!

天妇罗
厚玉子卷
烧三文鱼绞,
鉄板豆腐
题外话/补充资料: 总括:我欣赏呢到D创意~(尤其喺玉子款式方面,如果唔系因为朋友唔想食咁多蛋,真系想试晒佢地) 好多其他舖都有既同样菜色,就系佢D点点改变,少少配搭,又花心意去摆,令我会考虑再去.. 但佢地D服务真系会令人止步~十问九唔应,个个好似游魂咁! 可能佢地要留返D能量应付晚市挂~哈... 只有带位同埋单就最快~真系请佢地返黎倒米~
2012-10-25
厚玉子卷