2016-04-02
华嫂冰室一向都出名,之前系元朗,对于我呢个唔钟意搭好耐车既人黎讲,点会走入去元朗食!如今系劲近我屋企既观塘开分店,可以拜会一下!星期六一点去到 超多人系门口等位!我要等30张枱,最后等左30分钟就入座,餐厅安排得好好,等位既时候已经派晒餐牌,未入座之前已经帮我地落定单先,入到去好快就有野食!黎到当然要食招牌菜啦!招牌菠萝包个包又暖又脆又香,夹左块厚牛油,蛋,蕃茄,本身个包既感觉好肥腻,但出奇地无呢种感觉!可能夹左块蕃茄,令个包fresh左!真系值得一试! 招牌芝士咸牛肉蛋猪仔包个包又系又热又微脆,咸牛肉炒蛋一向系绝配,点会唔好食,仲要加埋邪恶既芝士,再多一份香味,依加打住食评都流口水呀! 蕃茄猪排鸡翼出前一丁汤底杰但唔够蕃茄香,有点失望,猪扒有2大块,整得好好,唔韧,鸡翼已经炆得林,离骨,易咬!我觉得一般!唔会再叫! 奶茶算滑但唔够奶味又唔够茶味,饮落去就系觉得争d咁!柠檬益力多好多人叫,应该系够特别,不过益力多味唔够,饮品方面好像差一点。 包类价钱相宜而且味道好,但面类就一般,下之要试试其他汤底好唔好食!
黎到当然要食招牌菜啦!
招牌菠萝包
招牌芝士咸牛肉蛋猪仔包