2019-12-17 122 浏览
好耐冇食过泰国菜啦,呢排成日都系食日式、韩国菜、西餐、冰室……已经全部食到厌晒,决定同我个friend转下口味,食下泰国菜啦!九龙城嘅金兰花之前上网有见推荐过,印象中好似评价唔错,所以我地就黎咗呢度试下啦~因为唔算话好肚饿,所以嗌得唔多,嗌咗3个菜明炉乌头鱼锅近排冻冻地,所以食饭整个暖粒粒嘅炉摆系中间个心都已经暖咗先,哈哈哈哈哈!讲真暖暖地食鱼真系特别好食,汤汁又酸酸辣辣咁,成条鱼都加咗好多香料,令到鱼冇咗鱼腥味,d汁入晒鱼度,好开胃!大圆法包咖喱鸡见到有几台都嗌咗呢款菜,好吸睛,望落非常吸引,大大嘅金瓜装满咗咖喱同海鲜,望住d咖喱泻晒出黎,慢慢地顺住个瓜边流落黎,流到落碟…哇!好满足,有种好治愈嘅感觉!咖喱味好香滑!金边粉冇嗌到饭,所以要整个粉食下先够饱~个粉炒的几好,唔会太dry或者太湿,软硬度同湿度刚刚好~味道系有小小甜甜地,好味嘅~除咗鱼骨,全部野清晒~
因为唔算话好肚饿,所以嗌得唔多,嗌咗3个菜

明炉乌头鱼锅

大圆法包咖喱鸡
哇!好满足,有种好治愈嘅感觉!咖喱味好香滑!

金边粉
除咗鱼骨,全部野清晒~