2022-05-30 942 浏览
每次等巴士闻到都觉得好香,同屋企人提过,原来佢地食过之余仲赞好味,所以特登揾一日DINNER叫串烧加𩠌。用APP叫外卖,等大概半个零钟就拎得。食果阵唔够热,所以用烧烤炉热住食,好好多。屋企人推介:鸡全翼 – 抵食之余又烧得唔错烧卖 – 虽然系普通鱼肉烧卖,但屋企人就系中意佢外脆内软韭菜饼 – 翻热后个面脆番,内馅调味适中,但整体我觉得日升个韭菜饼好味D羊肉 – 似肉粒,如果唔系佢阵骚味,应该唔会知系羊肉豆卜 – 翻热后外皮脆卜卜,不过略嫌调味唔够最唔推介:牛肉 – 无牛味之余,肉质亦好硬好实;正正因为呢个肉质,先估到佢系牛肉。烧拆骨鸡髀 – 肉好干好鞋,口感似鸡胸😮,以呢个价钱,都系食番两串烧鸡全翼开心D牛舌 – 肉质偏韧、唔爽口鸡肾 – 我每次食串烧都一定叫,但呢度嘅鸡肾好细粒,SIZE同鸡软骨差唔多😣,食落口感偏硬,唔推介。重口味之选系烧茄子,蒜蓉好多,望落红油唔少,但食落又唔觉辣。个人觉得比较好嘅系猪颈肉,厚身D、爽口D、因为油份较高,无咁易烧到硬崩崩。闻落好香,但调味轻手,食落唔够咸亦唔够香料味,不过胜在外卖价钱唔贵,屋企人仍会不时帮衬。

韭菜饼

屋企人推介:
鸡全翼 – 抵食之余又烧得唔错
烧卖 – 虽然系普通鱼肉烧卖,但屋企人就系中意佢外脆内软
羊肉 – 似肉粒,如果唔系佢阵骚味,应该唔会知系羊肉
豆卜 – 翻热后外皮脆卜卜,不过略嫌调味唔够

烧拆骨鸡髀

最唔推介:
牛舌 – 肉质偏韧、唔爽口
烧茄子

2022-05-21