有时贪d2 place人流少, 都会去果边食饭。有次经过3楼,闻到火锅好香,原来呢间素食店有做火锅放题,就约埋同事放工去食。第一次食素刺身, 其实来来去去都系果啲味,都系染色蒟蒻,同海哲味道质感上大致系一样唔系唔好食, 但唔会特别钟意食,试过就算药膳火锅汤底,如题,闻落系好香,但食落就好淡,冇乜味话说在前,佢分量嘅好足嘅,选择都唔少,豆腐、菇菇、同菜菜,唔会有大问题,仲有啲素肉素丸之类我地4个人,除左限量嘅刺身,每款都会俾好大份,有啲我地想试少少,在点菜纸上写明半份, 佢都系照上一大碟来, 好大方水饺包得有啲松散最好系汽水都系任饮,我地反而饮左好多罐。 不过$188位连加一,食素边炉,唔算平。是日有人生日,带左蛋糕来,但要收$100切饼费,即刻请佢帮忙雪住,唔喺佢度切。可能系工厂区的关系,夜晚好静,成晚连埋我地得3枱客。我地订枱7:30,任食限时两小时,系一早讲左,但佢最后40分钟已开始提我地系食两个钟,要last order。当时我地已冇再叫野, 只系打算食埋叫左嘅野点知搭正2个钟, 待应即要求我地停止,即使我地已熄火,问佢可唔可以食埋煲里面嘅野, 唔好浪费但都未获接受咁冇法,唯有浪
素刺身

素海哲

唔系唔好食, 但唔会特别钟意食,试过就算
药膳锅底
药膳火锅汤底,如题,闻落系好香,但食落就好淡,冇乜味
响铃

话说在前,佢分量嘅好足嘅,选择都唔少,
拼盘
豆腐、菇菇、同菜菜,唔会有大问题,仲有啲素肉素丸之类

水饺
水饺包得有啲松散

最好系汽水都系任饮,我地反而饮左好多罐。
不过$188位连加一,食素边炉,唔算平。

可能系工厂区的关系,夜晚好静,成晚连埋我地得3枱客。
当时我地已冇再叫野, 只系打算食埋叫左嘅野

但都未获接受

咁冇法,唯有浪费左一啲食物,罪过罪过。
寿司
2018-11-12