2021-01-24 222 浏览
这日来到联和墟,见到呢间餐厅餐牌好吸引好抵食,所以我哋就入去吃午餐餐厅都坐得舒服,店员友善,感觉呢间店好多熟客仔,店员同佢地有讲有笑,有气氛良好亲切。我哋见午餐都有铁板餐,好耐冇食过啦,就叫咗一个纽西兰肉眼扒铁板餐,另外,都叫咗佢哋一个厨师精选嘅餐:黑椒汁香脆鸡髀配煎蛋饭。先来餐汤连汤餐包。忌廉粟米汤都几滑口,罗宋汤蔬菜都几多以及味道酸酸辣辣,好开胃。黑糖餐包上枱嘅时候热辣辣,好香,附上牛油,入口先感觉到黑糖味香甜,面粉味香浓。好正!最喜欢吃铁板餐时把洋葱汁加在铁板上,好香😊 这个餐的牛扒嘅份量好多!我地点左七成熟。加多左块迷你汉堡扒,都几好味。意粉系有新嘅意粉,软硬度适中。香脆鸡髀好大旧!啖啖肉!配太阳蛋及白饭食好满足最后,铁板餐房有两粒雪糕糯米糍甜品。芒果味的,都几好味。两个跟餐餐饮分别点左热奶茶及热朱古力😊 饱饱的满足的一餐😊

粟米忌廉汤
罗宋汤

黑糖餐包

纽西兰西冷肉眼扒

黑椒汁香脆鸡髀配煎蛋饭

香脆鸡髀好大旧!啖啖肉!配太阳蛋及白饭食好满足
芒果雪米糍

最后,铁板餐房有两粒雪糕糯米糍甜品。芒果味的,都几好味。
热朱古力
热奶茶