2024-04-15
联和墟旧街市最近完成翻新,入面多左D食肆同埋小店。今日行入去见到有间餐厅,食西餐为主! 位置坐落可能因为间隔高,感觉好有私隐度。仲有outdoor位置,见到唔少人带埋狗仔坐出面。见到比较特别既系,餐牌上有D特别既sign,原来系解有D用左本地时令蔬菜又或者系用左本地新鲜猪肉! 香蒜雪花蟹肉手工意粉好香,一上台就已经闻到煎味。蟹肉都比得好多,好足料。不知不觉食晒! 烤美国安格斯肉眼扒有D沙律同配菜,薯条仲有紫薯,好甜,感觉都健康D。牛扒大块,叫5成真系做到5成,唔会overcook。个酱汁比较轻盈,食落冇咁大负担。仲叫左个甜品,香蕉pancake,呢到D staff好醒目,见你食完主菜,冇耐就自动上甜品! 唔洗你又要举手叫人先识上,加分! 香蕉同焦糖烧过,更加甜! pancake配埋D cream同士多啤梨食,大满足!
香蒜雪花蟹肉手工意粉
烤美国安格斯肉眼扒