2024-05-13 20 浏览
{食尽太子之西式 — Owl’s Stage }————————————————平时食得太多港式野,间唔中都想食番d西式😆 今次同朋友食既呢间系 #猫头鹰 主题既西餐厅,佢系路边位置地方唔算话好大,主要系2人或4人枱,朋友拣呢间系胜在佢感觉唔会太杂同嘈,因为我地主要系想食下野倾下计为主😺而佢铺头唔会播好嘈既音乐就岩晒我地!🔸 香煎鹅肝特别想赞既系呢个dinner set额外追加既鹅肝,真系煎得好香好滑,食得出鹅肝质素几好而且都算大块,间唔中食块真系好好味🥰🔸 烧猪鞍扒配芝士酱焗薯条煎得唔会太熟岩岩好,面层落左d香草同埋配左芥末酱,dinner set包埋餐汤同沙律菜, 餐枱系蘑菇汤,而沙律菜入面居然有青苹果,食落都几fresh🫡 🔸 蟹膏蟹肉带子意粉带子质素唔错而且唔会咸, 因为有时喺街食嘅带子唔知点解会好咸, 而呢个嘅口感偏向似刺身带子多啲🧐, 意粉嘅酱汁非常多岩我口味😆,texture亦唔会太硬,虽然唔系系dinner set menu到都但推荐可一试Overall comment: 餐厅嘅女职员好有礼貌而且有笑容, 亦会主动拎个篮畀我哋放随身物品, 如果多人嚟食嘅话可以打电话畀
{食尽太子之西式 — Owl’s Stage }
————————————————

🔸 香煎鹅肝

🔸 烧猪鞍扒配芝士酱焗薯条

🔸 蟹膏蟹肉带子意粉

Overall comment:
餐厅嘅女职员好有礼貌而且有笑容, 亦会主动拎个篮畀我哋放随身物品, 如果多人嚟食嘅话可以打电话畀餐厅安排,佢哋会并一张大枱出嚟👍