2017-09-25 402 浏览
同另一半行开尖沙嘴,突然间想食生蚝,上open rice揾下附近边到有生蚝食,见到呢间Bora seafood 就试下啦,地址写系K11 3楼,揾左一阵,原来位置都几隐匿,系百乐潮州隔离,入到去发现原来占地都几大,分三个区域,「露天区」「酒吧区」「餐厅区」,问问职员,原来「酒吧区」开到零晨2点,「酒吧区」同「露天区」环境几好,Bar枱好靓,啲Bartender 个个都几靓仔下次夜晚都可以同朋友黎吹下水饮下野。入到「餐厅区」,见到有live band设施,一问之下原来每日都有歌手自弹自唱或者琴师伴奏嫁,想唱live band 既各位可以黎食饭之余一展歌喉啦,重点系唱live band 吾洗钱嫁我同另一半被安排坐卡位,卡位好阔落好舒服,就算坐4个人都仲有好多位,首先黎左生蚝,因为另一半吾食生蚝既,所以只系叫左6只tia-maraa oyster ,厨房系开放式,所以见到厨师们一接到order 就即时开蚝啦,生蚝好鲜甜好新鲜岩哂我呢啲「蚝精」,再黎系酥皮龙虾汤,龙虾汤好浓味,饮得出真系用左好多龙虾去煲,而吾系好似出面有啲餐厅甘用罐装。再黎烧春鸡,春鸡肉好嫩滑,吾会煮到好鞋,抵赞最后黑毛猪肋排
下次夜晚都可以同朋友黎吹下水饮下野。

最后黑毛猪肋排,最欣赏系个焗薯,配埋猪肋排个汁一齐食就最正,猪肋排好惗身,吾会好韧,整体黎讲都真系几好,个个职员都有问必答,仲好热情带住我地周围行参观添
Mara  oyster
美国烧春鸡配意式杂菜