餐厅: 百樂潮州酒樓
资讯:

2024-07-23 3486 浏览
今晚一行四人去食兴生饭,呢间百乐门装修前,经常同朋友聚会都拣佢,见佢装修完再帮衬,今次酒楼职员服务跟以往很大分别,非常不专业!首先,我们食饭期间,每碟𩠌菜还未吃完,不明白职员为什么经常问可唔可以收碟!但讲紧当时只是7:30pm左右,跟住我停咗手冇食嘢,个侍应又走埋嚟收咗我个碗和个碟,问我仲食唔食,我话食完,佢就攞走咗,冇再俾返个碗同碟我!大概八点左右,到我哋食晒8899,佢哋走埋嚟又收我哋啲碟,总之令人觉得好滋扰,好似想我哋快啲离开咁。大概8:15pm左右,我哋想食多个糖醋面,所以再order,等紧期间,我叫侍应给回碗碟,因为未食完嘢仲有嘢未嚟,一个侍应就话:吓,仲有嘢食咩?!另一个侍应拿碗碟来,很不专业地说:唔系我攞咗你个碗碟,唔关我事!因为朋友生日,我们预先放了蛋糕在酒楼,叫职员拿出来后,职员也不够专业,好在我知道蛋糕入面有生日牌,该位职员虽然帮我拿蛋糕出来,但系差点将蛋糕盒连生日牌丢去,我自己伸手拿回才不至令生日蛋糕冇装饰。讲紧要收$150切饼费。最后竟然9pm左右,便要求我们结数,我真系冇谂过可以咁样,侍应还说台台都要结数!我们都冇谂过一间装修得唔错嘅酒楼竟然有如此不专业的服务
我们都冇谂过一间装修得唔错嘅酒楼竟然有如此不专业的服务!仲要𩠌菜价钱都不是普通𠮶种,我哋香港人支持希望多啲留港消费,可惜遇到如此情况!实在不会再推荐给朋友来这里消费!
难怪香港人都喜欢北上!香港咁嘅服务质素实在不堪!
2024-07-23
庆祝纪念