2023-01-14 671 浏览
星期六, 带住一个六岁小朋友到这餐厅午膳, 一共点了四样东西, 其中的一份炸鱼皮迟迟未到, 大约15分钟之后, 催了一次单。 约5分钟之后, 开始有职员将一大箱的货物放在我们卡位座对面, 然后第二大箱是直接把它放到我们用膳的桌面, 啪一下重力放下, 汤汁几乎弹到我同个仔一身都系, 该职员无知无觉, 毫无歉意, 算!再过多10分钟, 炸鱼皮依然未到, 我再催单, 依然要多等7、8分钟才把炸鱼皮送到, 现成食物都要等近40分钟。几分钟之后, 一个短发阿姐再将两箱大货物啪放到我们桌面, 然后竟然对我同个仔讲:"食咁耐!食咗好耐啰㖞!仲未食完!"只要佢当时再讲多一句, 我必定反骂回去!过多10分钟左右, 又有另外一个吖姐走过来巡视, 就是那个落漏单的长发女人, 然后佢话:"仲未食完呀!要食完我哋先执到货!”这一餐我同小朋友一共才吃了50分钟左右, 属正常用餐时间, 餐厅亦唔系满座。此食肆员工非常无礼貌, 又落漏单, 以后绝对唔会再帮衬, 亦值得我专程注册Openrice去唱衰佢!

2023-01-14
午餐