2024-04-26
其实好耐之前有食过,见今日天气不似预期,所以再次光临。但未食已经成肚气,终于明白点解香港餐饮业没落。事缘我地一行四人已经1220到左餐厅门口拎左张飞C021,当时叫到C018。跟手见到两女一男过黎同职员讲可唔可以补飞…C009。我心谂唔好玩啦,过咗咁多张飞点会补,点知门口个男职员竟然俾佢哋补飞,但我哋已经喺门口差三张。我都已经无话可说之后行开一阵叫到我哋,另外个女职员竟然同我哋讲话未齐人唔入得,我觉得系合程合理话金钟,正当我同佢讲我啲朋友行紧落嚟,佢时间都唔等就叫咗之后𠮶张飞嘅人,唔系呀等咗半个钟咁嘅服务态度?本身你间嘢食物质素都已经唔系高,价钱又贵。而家连啲服务员都咁嘅态度,唔好再怪香港人点解不想消费。系因为你哋根本都唔想赚我哋嘅钱,相信喺金钟嘅人都系因为揾唔到位先去食佢哋。