2013-09-25 707 浏览
由细到大都好钟意花园餐厅记得以前住铜锣湾,特别日子都会去花园餐厅食不过细个对扒嘅兴趣不大,最最钟意嘅始终都系佢嘅红豆雪糕而大个之后,就系为同朋友可以静静咁倾吓计、食个扒而去由于工作地点嘅关系,近年宵夜通常都系响尖沙咀至太子呢几个站嘅范围内而旺角因为方便,睇戏、行街、坐车都易,所以去得最多夜妈妈,行旺角,梗系西洋菜街啦~之前试过好几间之后,发觉无论食物定服务都系呢间上楼嘅最好,所以间唔中都会去食不过好可惜,或者我同朋友们都唔会再去呢间分店了因为店内嘅职员令我哋有非常不快嘅回忆!本来由入座到点餐,所有事都应该好好,虽然职员态度麻麻,不过都无影响我哋几个嘅心情可惜最重要嘅事就响扒出现之后就发生啦!(2013年7月31日 晚上约11时进店)话说当时有一枱外国人,一枱5至7个人,好开心咁影相、倾计等等我唔知佢哋系咩人,但就好明显地,啲职员眼里只有果一枱客!虽然佢哋点餐、问嘢用咗好多时间,而其他职员又好似唔洗做咁,所有职员都好似见唔到其他客人咁唔做嘢,落单时职员嘅态度亦唔多友善,但大家都仲觉得唔算太过份,算!但系啲扒由泥到,见到个鐡板都知道热,到几枱客个个块扒都冻哂(因为另外有枱嘅扒早我哋少少到,
由细到大都好钟意花园餐厅
记得以前住铜锣湾,特别日子都会去花园餐厅食
不过细个对扒嘅兴趣不大,最最钟意嘅始终都系佢嘅红豆雪糕
而大个之后,就系为同朋友可以静静咁倾吓计、食个扒而去

而旺角因为方便,睇戏、行街、坐车都易,所以去得最多

夜妈妈,行旺角,梗系西洋菜街啦~
不过好可惜,或者我同朋友们都唔会再去呢间分店了
因为店内嘅职员令我哋有非常不快嘅回忆!

可惜最重要嘅事就响扒出现之后就发生啦!

(2013年7月31日 晚上约11时进店)
我唔知佢哋系咩人,但就好明显地,啲职员眼里只有果一枱客!
但系啲扒由泥到,见到个鐡板都知道热,到几枱客个个块扒都冻哂(因为另外有枱嘅扒早我哋少少到,相信早冻过我果块)、几枱客都出声叫人,先有个后生少少嘅斯斯然咁攞汁俾客,你哋会唔会太过份、太离谱啦?你哋有冇谂过果啲份扒早过班外国人到,但望住佢哋果枱嘅人食紧嘅时候自己块扒仍然未有汁嘅果种感受?几咁无奈?最惨系你终于叫到另一个人应你,但佢应完之后,企响你前面揸住桶汁,同其他人系咁倾倾倾都唔行埋泥帮咗你先!我真系好好奇,究竟果晚发生咗咩事?
就算果班外国人系你哋老板、米芝莲、某国总统,都唔系要几枱客人呆等呀?最惨系几枱客都系坐响果班外国人隔离(大家都系坐卡位,围住外国人坐果张枱),而大家叫极班职员都好似完全听唔到咁㖞?

第一次食花园食都咁谷气,呢间店真系唔会再有下次!
其实我本来都几喜欢呢间花园嘅罗宋汤
汤同包暖暖哋都还可以接受,但系份扒冻食,你想点好食法?
薯条又已经硬哂/稔哂了,成件事错哂!非常失望!
2013-07-31
宵夜