2020-02-04 294 浏览
今日难得落去尖沙咀,行行下个肚忽然投诉,当然要照顾下佢,打开 apps 揾食系指既动作,而家绝对唔会求其行入一间餐厅食饭。打开apps,睇到潮丸告急,咁啱又系隔离街,没有不去既理由!!!去到见到无乜人,可能因为时间尚早啦!同埋近排过年加肺炎,更加街上无乜人。环境算舒适,唔挤迫,位唔多,木枱木椅,干净企理。三心两意既我,又想试多几样,食牛三宝,又想试下啲鱼得唔得食鱼三宝,又想食猪肠,又想食粗面,又想净食算,不过。。。谂左好耐,最后叫左碗 “爽腩河”,爽腩唔系度度好食,河粉可以吸哂腩汁,连汤食先食到精髓!!入正题:爽腩 - 爽,软,入口唔会一 pat 野,河粉 - 幼身河粉(系咪沙河粉?) 唔会痴实哂,条条分明,唔会净系得过滑字,少少挂汤,食落更好味。份量 - 爽腩好似 五旧 (无数到)热柚子蜜份量适中

入正题:
爽腩 - 爽,软,入口唔会一 pat 野,
份量 - 爽腩好似 五旧 (无数到)
热柚子蜜份量适中

爽腩河