2020-11-21
以前铜锣湾有一间别天神好出名, 唔知系唔系就系呢间佢有好多材料比你自己DIY系旺角揾唔到野食, 于是黎左一试佢门面真系好似去左日本, 要用机器买飞, 好有日本风情我点左豚骨汤面 + 饺子面份量一般, 好似唔系好够多, 已经细碗, 连面都见唔到, 净系好多汤叉烧正常, 无乜惊喜, 同味千拉面同级, 唔觉特别面质地都系正常中华拉面, 幼身佢话佢地个汤系用猪骨煮, 无落味精牛奶猪骨粉, 听落都几吸引, 食落个汤都唔错, 但又唔可以话好特别, 间间拉面都差不多另外仲有一份饺子真心个饺子做得好差, 个皮软到不行, 上碟个卖相好似一PAT屎咁, 可想而知个皮做得几差饺子料少到可怜, 仲衰过超市买果D包装饺子, 咁都要HK$36得果6只, 完全唔合格, 皮又软又薄又梅, 上台连排都唔排好, 料又少, 又唔系好食, 价钱同质素唔成正比, 失望个劣评系因为个饺子咁简单都可以做得咁差, 我系屋企包+煎都好过佢, 改善下啦~
佢有好多材料比你自己DIY
系旺角揾唔到野食, 于是黎左一试
佢门面真系好似去左日本, 要用机器买飞, 好有日本风情
我点左豚骨汤面 + 饺子
叉烧正常, 无乜惊喜, 同味千拉面同级, 唔觉特别
面质地都系正常中华拉面, 幼身
另外仲有一份饺子
真心个饺子做得好差, 个皮软到不行, 上碟个卖相好似一PAT屎咁, 可想而知个皮做得几差 饺子料少到可怜, 仲衰过超市买果D包装饺子, 咁都要HK$36得果6只, 完全唔合格, 皮又软又薄又梅, 上台连排都唔排好, 料又少, 又唔系好食, 价钱同质素唔成正比, 失望