听太座讲话呢间烧猎,都几有名,话佢D烧猎好食云云。今日去了叫外卖作晚餐。一盒包有烧肉、叉烧、鸡翼。先讲烧肉,咸味够,皮也脆,但系唔觉得特出,可能我本身唔多特别钟意食烧肉啩~~所以冇乜研究。我个人觉得唔系特别好食。叉烧,呢家真系败笔,唔知系咪我生口面第一次帮衬佢,佢就比D流料过我食,我都叫佢比少少肥,但系唔好大大旧肥肉果D。点知佢比果D肉,瘦到阿妈都唔认得,D肉质又干,又粗,好似食庶渣咁~~口感已经唔掂~~到味道,一样唔掂,一旧煲汤肉咁,都唔知有乜好食~~好食过佢的叉烧,随时找到,大把好食过佢,求其入间酒楼叫个叉烧饭都正过佢,佢迫马都唔系果皮,直头系叉烧的门外汉。到鸡翼,咬开冇肉汁,鸡翼都几硬身,掩味都未入到翼内,味道只停留在表面。又系唔掂。就当我唔识食烧肉,当我冇乜研究点叫好食的烧肉,但系佢的叉烧同鸡翼坤唔到我,真系唔掂~~就算佢烧肉我比足佢一百分,好食到晓飞。但系叉烧同鸡翼真系唔掂,各比三十分佢就差唔多。所以总合得分都系唔掂~~