2014-08-25 1952 浏览
从未想过香港的CD店可以开CAFE,因为本身香港经济气候下,CD店已经好难生存,仲要放个空间比人坐,真系好难想像.有见及此,我决定去Hmv Kace既Elements分店,帮佢交下租,顺道买只碟听听价钱贵大型连锁店少少,但系呢度人流极少,有SOFA,坐位不太多,但坐满可以拎去溜冰场,RITZ CARLTON者W HOTEL 坐都得(后2姐要有点技术)亦有面包,蛋糕之类既食物$48 SHAKEN ICE TEA(LEMON)走甜.茶味超级浓,带点苦涩,爱茶既人士会好高兴,通常呢类冰茶唔会好浓,呢度既好RICH.加入了柠檬汁后鲜酸清爽,记住走甜先饮出茶香.有时候饮茶无点甘苦就不太像样另有中茶多款,如果有冻既我都想试下.饮啖茶,听听音乐,多么愉快呢.最后买左只我最爱既Lana Del Ray --Ultraviolence.诚意推介歌曲--成只碟
亦有面包,蛋糕之类既食物
另有中茶多款,如果有冻既我都想试下.

2014-08-25