2023-03-13 109 浏览
星期日同fd行街shopping,行到见到间楼上西餐厅,见menu几吸引就上咗去食饭,跟住一出䢂就见到姜涛同Edan嘅牌!😍喺等食物嘅期间,见到原来餐厅平时有几晚会有live band演出!可惜我地嚟嘅系星期日冇演出,下次一定择日过嚟再食!1. 粟米忌廉汤&冻朱古力我同朋友一个叫咗粟米忌廉汤,同埋冻朱古力。作为汤控嘅我,真心觉得好好饮,入口好幼滑,仲要最紧要有cream,饮完冇耐好快就到主菜上菜,值得一赞系上菜速度快!呢样好重要!!啱哂啱啱行完街又攰嘅我哋🤣2.猪助骨主菜方面,BBQ sauce嘅猪肋骨系今日嘅Chef’s special,猪肋骨肉质好淋,最紧要系唔会干。因为之前喺其他餐厅食猪肋骨成日都会整得较为干冇咁juicy,但呢间整得好好味。个sauce应该仲落咗孜然粉嘅味,配埋bbq sauce,几夹,令到猪肋骨更加香!另外,配菜薯角系即炸,好香口,唔会淋!👍🏻3.香煎三文鱼柳配意大利米饼至于另一个主菜,香煎三文鱼柳配意大利米饼,呢个配搭好新鲜!三文鱼好香脆又开胃,啱哂钟意食鱼嘅我。同埋本身仲谂住米饼可能只会脆身,但食落系外脆内软,内里仲有米饭嘅软,几惊喜!餐厅环境几好,又有播

1. 粟米忌廉汤&冻朱古力

2.猪助骨

3.香煎三文鱼柳配意大利米饼

餐厅环境几好,又有播音乐,一边食一边同fd倾计倾今日买咗嘅战利品,最紧要食物好好食,大大加分!