尖沙咀韩国街有咁多间🇰🇷韩国餐厅,其实我都只系食过一两间🤣前一排听人讲呢间韩国人主理嘅餐厅嘅炸鸡系有韩国本地水准,就决定去试下。呢到晚市系无得预约嘅,我星期五1845到去到,门口已经有两三组入等紧入坐,去到1900嘅时候更加系有七八组人,当中仲有唔少系韩国人黎嘅。好彩我都系等左一阵就入得啦😛🐶半半炸鸡(甜辣酱+蒜香酱) $178每只味大约有五六件炸鸡,热辣辣嘅炸鸡上面淋满酱汁,真系几吸引!炸鸡皮薄肉嫩,食到肉汁,食落去无冰鲜鸡味,但亦唔算好浓好香🍗肉味。甜辣酱食落只甜不辣有啲失望,而且蒜香酱原来都系甜嘅,有好大阵蜜糖味,所以两只味食落有啲似,同埋会食到腻,失策!🥲整体黎讲系好食,但未到会畀「全港最好食!」程度嘅评价,有啲想试多次唔同嘅味睇下点😂🐶韩式炒年糕 $78除左年糕,仲有鱼板同鸡蛋,够哂地道嘅韩式年糕!食落去好够辣味,好开胃。年糕烟烟韧韧,吸哂啲汁好正🤤可惜份量唔多,但会想再食!🐶韩式泡菜煎饼 $98放系铁板上面热辣辣上枱,睇落唔大份但因为都几厚所以都几饱肚。饼边煎到脆脆地几香口,泡菜味唔算重,可以再酸啲会更加好食!🐶乳酸烧酒 $??(唔记得几钱)相当大杯嘅烧酒,够哂两个人饮🍻饮

🐶半半炸鸡(甜辣酱+蒜香酱) $178

🐶韩式炒年糕 $78

🐶韩式泡菜煎饼 $98

🐶乳酸烧酒 $??(唔记得几钱)
相当大杯嘅烧酒,够哂两个人饮🍻饮到乳酸味但唔会觉得好甜,主要都系饮到烧酒味,但都算易入口,可以试下。

整体黎讲食物系食得出韩国风味,唔系得个样,而且食物种类都算多,钟意韩国菜可以试试。