2018-11-13
今日终于可以同闺蜜聚一聚☺️知我中意韩国,特登带我黎呢间Oppa Coffee Bar Restaurant 食一食韩国美食,仲可以见到Oppa tim🙈🙈一入到去,已经人头涌涌,座无虚席。Menu 都几多选择可以拣,又有埋图片可参考tim一边听住餐厅播既K-Pop,一边望住Oppa,好似真系置身于韩国咁,果然闺蜜冇介绍错🤣Jumbo 拉面 $98用韩国地道既煲仔装住爽口弹牙既韩国拉面,真系得意又好味😋入面仲有鱼糕,泡菜,鲜鸡蛋。先将鸡蛋同拉面搅拌,等一阵之后,蛋花就会出现,同埋拉面一齐食,正呀❗️一片片既鱼糕,鱼味十足,比港式鱼蛋更弹牙,超中意食呀~铁板五花腩肉五花腩肉两面都煎得好香脆,入口一d 都吾觉得肥腻。芝士炸鸡 $238正宗韩式芝士炸鸡果然不凡响。食过咁多地方既炸鸡,就属韩国炸鸡系炸得最有水准,炸粉超薄,外皮酥脆,肉质嫩滑,果然够正宗👍再加上格离既拉丝芝士溶,大满足😍韩式蒸饺子 $110大大粒饺子,差吾多有一个拳头咁大❗️皮薄馅靓,入面有夹住d 韩国粉丝。吾洗沾豉油已经好有味,沾埋格离既葱花豉油,令味道更立体呢❗️另外,仲可以加埋韩国腌酸萝卜,酸酸甜甜更开胃。 韩国果肉果汁 蜜桃味
一入到去,已经人头涌涌,座无虚席。
Menu 都几多选择可以拣,又有埋图片可参考tim
Jumbo 拉面 $98
铁板五花腩肉
五花腩肉两面都煎得好香脆,入口一d 都吾觉得肥腻。
芝士炸鸡 $238
韩式蒸饺子 $110
韩国果肉果汁 蜜桃味 $25
吾会好甜,啖啖都有一粒粒果肉,有桃香又有口感,好中意
食食下既时候,见到Oppa 拎住个火枪对住格离枱上既铁板炒饭上喷黎喷去,即刻去望一望个Menu, 原来系蛋浆熔岩炒饭,好吸引呀😍 顿时决定左,下次都要带男朋友黎呢间叫呢个蛋浆炒饭先得啦