2018-10-29 34 浏览
近排听讲天后有名既Texas Burger 黎左九龙开分店,仲要系旺角咁就脚, 我同🐷🐷就走去食下啦🤤一去到见到店舖位置,其实已经心心眼😍系朗豪坊12楼,仲要系正Live Band Area 隔离,一路食Burger 饮下酒一路睇Live show 都几chill😌 不过可惜我地去果日咁岩无Live show😔😔餐牌Burger店黎讲都算多野拣,除左意粉,仲有墨西哥夹饼同粟米脆片,Burger有套餐配薯条同野饮都几多元化~🔸香草菇菌烤焗芝士粟米脆片 Nachos Shredded Mushroom ($88)一路都几中意墨西哥粟米脆片,送酒就直头一流,所以我地梗系叫啤酒啦😎😎佢仲系连铁板上够哂热,面头仲有好多开胃既酸cream,牛油果酱,蕃茄,芝士同菇菌,味道都几夹,岩哂一班人饮野吹水食~🔹德州烧烤牛肉汉堡🍔 Texas BBQ Burger ($88) + $53 有啤酒🍺薯条🍟同酸青瓜🥒黎到Texas Burger 梗系试下佢个招牌Burger啦😋炸脆左既洋葱圈,炒到脆身既烟肉配合芝士,生菜同烤牛肉,非常足料,个口唔够大既朋友可能要切开先好食啦 😂一啖咬落口感好有层次,肉汁仲爆哂出

Nachos  (香草菇菌烤焗芝士粟米脆片)

德州烧烤牛肉汉堡

一啖咬落口感好有层次,肉汁仲爆哂出黎,咸淡适中,真心正😍
薯条本身调好味,同应该新鲜炸起,热辣辣都唔错🐷🐷🐷
Texas  BBQ  Beef  Burger

🔸软壳蟹牛油果牛肉汉堡🦀 Soft Shell Crab Avocado & Beer Burger ($108) + $33 有普通饮品🍹薯条🍟同酸青瓜🥒
软壳蟹牛油果牛肉汉堡

软壳蟹同牛油果平时日本野就食得多,Burger原来都有🤩
🥑牛油果够fresh 同软壳蟹一直都好夹,加埋好juicy既牛肉汉堡一睇就非常丰富😚
三样材料都唔错,不过可能牛既味道真系太正同特出,会有小小同软壳蟹牛油果分开既感觉,不过整体上都系好食既😃
软壳蟹牛油果牛肉汉堡

*PS 由于我地两个都系食肉兽,就无叫到未来素食牛肉汉堡Beyond Burger,听讲系用植物原料模拟汉堡扒既味道同口感制成,素食既朋友都岩架,不妨试下😉

😋味道 8/10 😍回头指数 8/10

🔴Follow Instagram: foodmarker.hk

Menu FYR
2018-10-20
Nachos  (香草菇菌烤焗芝士粟米脆片)
德州烧烤牛肉汉堡
Texas  BBQ  Beef  Burger