2022-08-01
以下内容是我和男朋友的主观感觉:我们order了日本和牛餐,但食落唔多似,佢标榜系日本和牛,但我们食落似系美国澳洲和牛(我们理解可能是肉的批次或供应商问题,但我们叫了三至四碟,和牛味劲淡。唔似其他餐厅日本和牛级数,我觉得伏)唯一觉得正常系鹿儿岛猪肉和俄罗斯猪肉,好好笑,人均400几和牛餐食猪肉,食到我同男朋友一肚气。(当然有可能系我哋唔识欣赏)有只所谓靓韩牛完全我咬唔到,可能我牙力唔够。我男友就觉得靭,唔好食,食2片就冇食了。或者抑或系我哋黑仔,次次都比到碟差。雪糕得一款姜味雪糕,先唔讲得一款选择,单凭味道都知距地认真够姜,翻屋企仲要齐齐肚痛,无眼睇,唔会有下次。虽然服务态度都ok但肉质素我觉得真系令我哋不满。或者因为佢个名叫肉蒲团,佢哋啲平面广告有表磅到到好似几好食,心理落差极大。我重申强调,我哋只陈述当日食后感觉。当中可能牵涉有好多原因,例如和牛的部位/批次/冷藏是否过长/等等。或者系我哋黑仔,次次都比到碟差。
气。(当然有可能系我哋唔识欣赏)
或者抑或系我哋黑仔,次次都比到碟差。