2023-01-09
呢排都几多野做,个人一忙压力大就想食辣野抒解下😂😂朋友仔唔想食太辣,又想过下口瘾,酸酸辣辣就最岩❣️早排就去试左呢间酸菜鱼🐟又几有惊喜🥹🫶🏻✨当日我地星期六去系无午市套餐既,全日都系做单点~中午去见到大部分客都食紧酸菜鱼,仲可以加汤打边炉🫣见佢写到食神推介,就试试佢啦🤭🤭✨🥢香油海蜇 $𝟜𝟝花椒油应该好重手😂一放入口个下超浓花椒香,我本身钟意花椒味就觉得好正😳佢麻得黎唔会辣,微微酸既醋汁加埋冰凉既海蜇,脆口清爽,仲好开胃😋份量都唔少,推介🫶🏻💓🐟必食冷锅酸菜鱼 $𝟚𝟛𝟠冷锅意思指上枱时唔需要点火加热即刻可以食,系四川既一种烹调方法😙佢既好处系唔怕啲鱼肉会滚到鞋,亦唔会令鱼肉散开❤️🔥食个时要小心啲,因为成煲野都热辣辣🔥🔥我地叫左小辣,钟意食辣既朋友仔可以再叫高一度😳~份量足够𝟚-𝟛个人食,最惊喜系佢啲鱼肉系好厚身,啖啖肉得黎超滑嫩,食落仲要好鲜😍😍另外有啲大豆芽、窝荀片、宽粉系底,啲宽粉超入味,软糯ℚ弹,真心好少食酸菜鱼宽粉系唔够食🤤🤤✨不过佢酸菜偏碎同少,钟意食酸菜既就会唔够喉🫣同埋个汤略嫌油左啲啲🤏🏻🥠黑糖糍粑(细) $𝟜𝟚佢地既糍粑口感系偏厚实,外层好脆,里面烟韧得黎唔会痴牙,米香
🥢香油海蜇 $𝟜𝟝
🐟必食冷锅酸菜鱼 $𝟚𝟛𝟠
🥠黑糖糍粑(细) $𝟜𝟚
佢地既糍粑口感系偏厚实,外层好脆,里面烟韧得黎唔会痴牙,米香几出😋😋不过佢地既红糖浆系偏水,我自己就钟意杰身啲既🤣🤣
🥤蜂蜜雪梨梳打 $𝟛𝟡
好大杯,建议叫既话一定要捞匀啲个底,如果唔系会好似我咁饮左大半杯无味梳打水😂😂
ℙ.𝕊. 佢地性价比系几高,酸菜鱼真系值得一试❣️而且环境都几干净,有机会都会同朋友仔再翻兜😙