2023-09-16 677 浏览
🚩邻居作为一个汉堡包狙击手,全港九新界嘅burger我都唔会放过🤤🤤今次同男朋友嚟咗位于荃湾千色汇后面嘅burger小店,地理位置相当方便,地铁站过天桥行多一阵就到✨✨餐厅冇好华丽嘅装修,但开放式厨房就已经企咗三个年青人,feel到佢哋对Burger嘅执着🍔〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈双层牛肉芝士汉堡 $72相当有份量嘅汉堡,汉堡扒用料好实在系我食过牛肉味偏香浓嘅一款🐂牛肉简直发放紧前所未有嘅光芒🤭🤭汉堡包唔干系好食嘅基本,不过有汁得黎都要恰到好处呢个汉堡就系做到我想要嘅感觉🥹有汁得来又唔会令到包变得软腍腍,食完成张纸都系汁🌈邻居汉堡 $66虽则系单层汉堡,但配料相当丰富烟肉增加焦香嘅口感,菠萝带嚟香甜多汁嘅感觉不得不赞嘅系佢嘅配料容量恰到好处‼️好多时汉堡包入面有洋葱我哋都唔会食得出,但依度食得出有洋葱嘅感觉但又唔会觉得好辛辣🧅🧅唔知佢哋系咪偷偷研究过定系纯粹咁岩得咁跷,但作为食客就相当有惊喜💯💯🌈套餐+$36✨双色薯条一次过享受番薯条同薯条嘅乐趣番薯条系好好食嘅𠮶一种,中间有啲水润嘅感觉同埋够甜份量亦都十足,食到面临生痱滋都未食完✨新鲜沙律菜虽然食burger嘅选择已经好肥仔但如果你
🚩邻居

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
🌈双层牛肉芝士汉堡 $72
相当有份量嘅汉堡,汉堡扒用料好实在
汉堡包唔干系好食嘅基本,不过有汁得黎都要恰到好处

🌈邻居汉堡 $66
虽则系单层汉堡,但配料相当丰富
烟肉增加焦香嘅口感,菠萝带嚟香甜多汁嘅感觉
不得不赞嘅系佢嘅配料容量恰到好处‼️

🌈套餐+$36

✨双色薯条
一次过享受番薯条同薯条嘅乐趣
番薯条系好好食嘅𠮶一种,中间有啲水润嘅感觉同埋够甜
份量亦都十足,食到面临生痱滋都未食完

✨新鲜沙律菜
虽然食burger嘅选择已经好肥仔
但如果你想喺肥仔选择里面揾返少少赎罪嘅感觉,可以唔要薯条食沙律菜🥗
沙律菜够晒新鲜用嘅系油醋,中和返油腻嘅感觉

✨邻居特饮
百香果汁加够气梳打,够酸够醒神

✨冻朱古力
味道够香浓,唔会饮到水嘅感觉

🌈邻居拼盘 $70
心大心细嘅依边~

鱼手指炸得啱啱好,keep到鱼肉水嫩嘅质感
芝士炸得够透,影完一大轮相都有拉丝嘅效果
2023-09-13
  • 邻居汉堡