2023-05-27
本来以为德福广场2期嘅Foodeli系剩food court,原来𠮶度有间颇大嘅韩式烧烤店,食肉兽朋友决定放工去烤肉!一入座除咗有泡菜炉边蛋,仲有拉丝芝士粟米,好吸引好开心🥹话说食肉兽朋友太钟意食肉,所以猪牛鸡都冇放过🤣而幸福地每款肉都高质好食。大牛骨 $360————————————真系成大条牛骨!我地冇浪费骨位嘅带筋嘅肉,利用铰剪剪出好肥美嘅位置!而骨边肉,肉质比较结实,油花满布!食堂牛小排(酱油) $178————————————油脂满布一片片嘅牛小排,加上酱油腌制,唔洗再点其他酱料已经好好味,快熟又轻便,入口满满油脂香味。济州特上猪拼盘 $328————————————依个拼盘劲呀,有好大好厚嘅猪排、五花肉、猪下青、猪皮。原来靓猪皮口感软糯,超上瘾。五花肉肥瘦相间。猪下青弹牙、带点爽口,同猪皮相反嘅口感,有趣🤣因为猪扒连埋骨,又厚又大块,店员好主动帮忙我地烤猪排,超感谢🥹食堂苹果梨汁鸡肉 $88————————————连埋鸡皮嘅鸡肉,烤完肉质仍然嫩,正。韩国鳗鱼(半份) $115————————————传闻韩国男人大爱鳗鱼,因为系补品嚟架!既可以享受新鲜鳗鱼嘅味道,又可以补身,
大牛骨 $360
食堂牛小排(酱油) $178
济州特上猪拼盘 $328
食堂苹果梨汁鸡肉 $88
————————————
连埋鸡皮嘅鸡肉,烤完肉质仍然嫩,正。
韩国鳗鱼(半份) $115
————————————
传闻韩国男人大爱鳗鱼,因为系补品嚟架!既可以享受新鲜鳗鱼嘅味道,又可以补身,正。
牛•烧肉饭 $88
————————————
超抵食,劲足料,烧牛份量多,加上蛋、芽菜、泡菜、葱超好送饭,大大碗!
朱古力棉花糖 $55
————————————
系炉上面烘棉花糖,外层少少焦烤,内里流心,超爆正🥹
真系食到捧住个肚走。