2021-03-31
建议: 舖头位置好易揾,系正西营盘A1 出口对面。西营盘真系好多好野食,#试伏专员 今日又黎到西区试下 Mirror Burger,因为听讲有 牛肉汉堡扒 mix 自家制素汉堡扒既 Burger,睇完艾猪啲相,隔住个mon 都觉得好脆🤣 入到舖头好似另一个世界甘,简约得黎几舒服。仲系open kitchen 睇住整野食,成间舖都好香burger 味,但一啲唔觉油腻🤤 今次试左:▫️Mirror Burger (HK$79)依款汉堡有齐肉+素。钟意蕃薯饼口感既朋友仔,值得一试👍外脆内软,外面有啲燕麦,入面有蕃薯、紫薯、红腰豆、鹰嘴豆 对比之下,依块素汉堡扒比牛肉汉堡扒吸引。不过估唔到match 埋又几好食🤭▪️Classic Beef (HK$65)牛肉汉堡扒加埋半融芝士 (睇住厨师放落个焗炉,整融啲芝士,仲有煎扒时既火🔥 饥饿度Up😍 +HK$19 转 Combo (汽水+ 薯条/蕃薯条/牛蒡)睇番介绍,牛蒡原来系「每日新鲜人手刨」炸完之后再加盐,系几脆口,不过偏油。
今次试左:
▫️Mirror Burger (HK$79)
依款汉堡有齐肉+素。钟意蕃薯饼口感既朋友仔,值得一试👍
外脆内软,外面有啲燕麦,入面有蕃薯、紫薯、红腰豆、鹰嘴豆
▪️Classic Beef (HK$65)