2018-06-07 772 浏览
次次老公接收工,话要出街食我就会觉得好苦恼,点解呢?因为好似男同女掉转左咁啊,次次都系佢叫我谂食咩,老麦?好热气,寿司?成日食生冷野,韩国,泰国,平野贵野,讲乜都唔满意😂今次黎到依间「Sixer Burger」佢就突然话想食,咁就一天都光哂,就走入去食啦!一坐低,原来有好多选择,我依啲选择困难症既人真系简得好辛苦,因为样样都想食啊😜最后两公婆简左--「牛肉啡菇芝士汉堡」配薯条,可乐一上台见到佢咁大份已经好兴奋,首先讲个包先,好脆口,我觉得佢似出边食奶油猪个只猪仔包既口感,老公切左旧啡菇比我食,一切啲汁流哂出黎,旧啡菇一啲都唔干,淡淡都系汁,好正~而个牛肉睇落去好似干干地咁,但其实食到中间都系好多肉汁,可惜旧牛太易散,一想切开一半就散左🤔最后老公要用把叉磅住旧牛同啡菇一齐食,咁就冇食到咁狼狈。跟餐粗薯条-新鲜炸好,好脆入边仲热辣辣👍🏻老公话个薯条有啲咸,我就觉得岩岩好-「芥末籽酱牛肉汉堡」配沙律,可乐首先讲个酱,个酱份量比较小,小到我连埋番茄牛肉同包一齐食,系完全食唔到个酱既味,我建议酱可以多番啲,而我个牛肉都系一样食到中间好多肉汁~跟餐沙律-沙律汁系油醋汁黎,我钟意佢分开上个汁,咁样就
次次老公接收工,话要出街食我就会觉得好苦恼,
今次黎到依间「Sixer Burger」
佢就突然话想食,咁就一天都光哂,就走入去食啦!

最后两公婆简左-
-「牛肉啡菇芝士汉堡」配薯条,可乐
-「芥末籽酱牛肉汉堡」配沙律,可乐
跟餐沙律-沙律汁系油醋汁黎,我钟意佢分开上个汁,咁样就可以比客人自己选择落几多汁

总括黎讲都唔差啊,下次会再黎试下佢既意粉
啡菇牛肉汉堡
芥末籽酱牛肉汉堡