2024-12-25
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯就嚟又到圣诞节,你哋谂好点样同另一半一齐过未呢?凑凑火锅就推出咗Xmas menu。有多款款汤底可以拣,听讲仲有升级花胶鸡和新汤底蟹粉锅,仲有多款节日限定嘅食品,一齐可以过暖笠笠嘅圣诞节。包间订座仲会鸭血,可以带返屋企食真系好正啊。我就带埋BB一齐过去,店员会额外送赠一份宝宝餐,真系好有惊喜。鸳鸯锅有多达10款咁多真系花多眼乱,我就钟意拣一个辣一个唔辣。我自己就推介红颜竹笙花胶鸡锅同埋台式麻辣锅。锅入面真系有好多花胶,个人建议先饮吓汤,品尝下滋补嘅花胶鸡,之后先去打边炉。肉肉圣诞树整到好似圣诞帽咁,用嚟庆祝圣诞节就啱晒。牛肉颜色通红又有丰富嘅油花,放入台式麻辣锅度就好正。新鲜活捞蚵仔新鲜嘅蚵仔外型饱满,每一啖都系鲜味。可爱企鹅丸一边系好得意嘅企鹅造型墨鱼丸,住啲企鹅好似游水咁真系好得意。
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
鸳鸯锅
肉肉圣诞树
新鲜活捞蚵仔
新鲜嘅蚵仔外型饱满,每一啖都系鲜味。
可爱企鹅丸