2019-09-21 98 浏览
夜晚收工嚟咗铜锣湾呢边食饭见呢排好耐冇食烧肉所以就拣呢间啦除咗一般韩烧有嘅小食(即系泡菜、芽菜之类)之外,佢仲有一盘都系可以无限任添嘅沙律,呢个沙律几清新几特别,因为用咗芝麻酱,完全系中和到食肉嘅油腻好啦,食完沙律开晒胃之后就可以疯狂嗌肉喇!近排做紧呢个优惠,叫餐𠮶阵出现咗啲唔会,因为我哋以为佢讲呢一个优惠价嘅条件话要3份肉以上先可以有优惠,原来呢三份系要同一只肉,而唔系散嗌三份唔同嘅肉就得。咁所以我哋都果断叫咗三份牛肋排。牛肋排脂肪分布平均,而且味道都好好,值得一睇嘅系佢冇多余嘅酱汁腌料掩饰,只系好简单咁洒左少少葱花,突显肉味系咁肉肉肉食到厌,所以嗌多咗个饭送下!好得意个碗盖有个福字!另外仲嗌多咗个炒粉丝,好香麻油味,蛋丝都好软滑,牛肉略微老左少少,味道带甜,令人食完一啖接一啖!
夜晚收工嚟咗铜锣湾呢边食饭见呢排好耐冇食烧肉所以就拣呢间啦