依家食中菜都几难揾到D好食, 于是上工厦食饭揾私房菜成为我另类选择。 以小店形式经营的御膳,虽然门面没有富丽堂皇的装修, 但控制好租金方面的成本,更加强左同客人的交流。所以越坐越多客入黎, 唔订位就真系无得食。! - 麻辣手撕鸡 前菜先黎一份麻辣手撕鸡, 手撕鸡嫩滑,加埋爽脆青瓜丝垫底, 入口麻辣惹味, 辣劲唔算好强,几醒神醒脑, 而且都arm 怕太辣的朋友。 -卤水鹅片 卤水鹅肉做得入味,卤水味道咸香刚好, 醇香沉实,而鹅肉味浓肉滑,蘸点白醋,使鹅味\肉味道更为提升。 - -什菌豆腐大蚬汤 大蚬汤不俗,有海鲜的鲜味,加埋什菌与豆腐, 可以暖暖胃热热身! - 鲍汁扒花胶 花胶入口腍滑, 一切觉得劲啜刀,仲系弹下弹下tim,胶质丰厚。至于个鲍鱼汁, 味浓,稀杰度也煮得刚刚好。 -蒜蓉粉丝蒸蛏子皇2只 蛏子皇,只只都超过半呎长,蒸完D肉都唔会缩好多水, 仲系劲长。面头铺满蒜蓉、粉丝同葱花。热辣辣的蛏子皇肉质肥美,入口爽弹鲜甜,吸收晒蒜香的滋味,葱花仲带点清新tim! 当然底下D粉丝自然不可以错过la! -姜葱炆龙趸腩 炆龙趸腩先炸后再兜炒,

麻辣手撕鸡

卤水鹅片

什菌豆腐大蚬汤

鲍汁扒花胶

蒜蓉粉丝蒸蛏子皇2只

姜葱炆龙趸腩

炆龙趸腩先炸后再兜炒, 龙趸腩大大件又鱼味浓,加入姜片同葱段, 有阵爽脆感,仲吊出龙趸嘅鲜味, 味道做得几好, 确喺几好食。

避风塘炒大肉蟹

绝对系御膳的招牌菜。一见到对蟹钳就知只蟹非常足秤。避风塘炒蟹一整碟铺满炸蒜粒,未上到台都闻到香气。避风塘微辣醒神带蒜香惹味,肉蟹肉厚新鲜,蟹肉鲜味实在, 连埋炸蒜粒食真系食到吮晒手指。

士多啤梨骨

做得不俗,功夫扎实。大条猪肋骨肉质鲜美,肋排炸过,咬落微微焦脆, 嫩滑又多肉汁。士多啤梨汁微酸中带著鲜香士多啤梨味, 甜而不腻, 颇为醒胃。

蟹油银芽炒面

蟹油银芽炒面, 个样望落去似平凡,但系以蟹油炒煮的面, 入口会尝到蟹肉独特鲜味,令人惊喜。原来面条除了蟹鲜味外,配以老抽、爽口银芽等配料,口感十分丰富。

芒果布丁

甜品是芒果布丁, 味道有点像儿时往酒楼食的芒果布丁, 就只久了那把纸伞! 实在叫人食得开心。
虽然这里没有豪装, 但综观食物卖相、味道与份量,$500多一位价钱当然食得过!