3天前 0 浏览
琴晚V小妹突然话想食鸡,但身为半职嘅Mami M.真系唔系成日有时间煮饭,机缘之下俾我地认识到位于观塘嘅「丰味窑鸡」!佢不单止味道好,而且鸡肉仲够嫩滑,一只够晒一家三口食!店家仲好细心,唔系用外卖盒装住,而系直接拎出刚焖完嘅鸡,用返原有嘅锡纸包住再加上保温袋,所以经过2-3个几钟之后依然仲系暖暖嘅!店员仲提醒我地,天气冻如果想翻热,只要将原个钖纸连鸡放入焗炉加热20分钟就食得!岩晒我呢D唔系成日煮到饭嘅懒妈!翻热完一打开真系非常香喷喷味,鸡肉嫩滑够JUICY,V小妹食完大大只鸡脾都仲唔够喉话要再食鸡肉!而Mami M.最欣赏佢就系鸡肉一D都唔肥,连平时唔食鸡皮嘅我都爱上!@chickendinn_er @media.vas #mamim #v小妹 #香港 #香港妈妈 #成长日记 #亲子 #亲子日常 #子供 #亲バカ部 #こども #女の子 #成长记录 #育児 #4歳 #丰味窑鸡 #窑鸡 #葱香鸡 #口水鸡 #观塘区  #观塘美食

@chickendinn_er
@media.vas