2021-09-07
铺头位置的确是比较偏僻,夜晚去食既时间周围附近既铺都关左,所以条街系比较黑。不过地方偏僻也无损食物质素!今次已是第二次食,两次都有叫招牌有骨海南鸡饭,另外今次再试埋口水鸡饭。先讲冬瓜汤,个汤跟饭送,送到上尼仲好热辣辣,味道好清甜。油饭有油香而不腻,食完见到只碗唔系油淋淋,份量岩岩好可以配到碟海南鸡。至于海南鸡的肉质很嫩很滑,我选择有骨因为相信会更加香有鸡骨味。结果真的吃到鸡既原始味道,就算不点任何酱汁也不会觉啖口。酱汁方面它配有三款,其实三款酱料都好味而且好特别,自己个人比较喜欢姜蓉同埋酸辣酱,也不知道系咪酸辣酱但系总之酸酸甜甜好开胃。今次试嘅口水鸡饭都系有惊喜的,原来它的鸡都系用嫩滑海南鸡,但系淋上左香辣嘅酱汁系面,酱汁味道唔似坊间只系一般麻辣,而系带有甜味的辣,送饭一流。题外话,两次去大马馆都只有我一台客人,其实佢地嘅海南鸡质素绝对不错,性价比高,希望大家都可以行远少少去尝试下呢啲小店!
不过地方偏僻也无损食物质素!
海南鸡饭