2021-08-11 3260 浏览
约了几位好同事一齐饭聚,订了呢间餐厅食韩烧,订位同事话系其他同事推介,去到占据一层,装修是街头feel,店内是铁丝网+涂鸦墙,不过楼底不高+地方不大,所以有点压迫感,坐在靠墙四人枱,靠墙同事两边都是墙,出入都唔方便,攞饮品都要靠我哋!座椅是圆罐,几得意,四人枱上面有两个炉,原来系用罐装gas嘅,所以中途用晒都要店员来换gas三款泡菜非常一般(大白菜、大荳芽、海带)食物要划点餐纸,讲真肉类并不出色,雪花牛仔肉会好一点,其他薄西冷、肥牛都一般,猪肉类会正常嘅(五花腩片好难会难食)猪大肠好粗,不过太肥(中央嘅脂肪很多)鸡翼都有剪开等中央易点煎熟,羊肉类我喜欢有孜然粉腌𠮶款!主要嘅肉类都一般海鲜类反而比肉类好一点(烧肉店🤦🏻‍♀️)虾爽口,两款蚝都juicy(店员有提醒要熟食嘅)带子正常小食叫了,辣年糕、炸鸡块、炸鱿鱼须、阿珠妈靓汤、水冷面、温泉蛋香葱紫菜饭,竟然都好味!(烧肉店🤦🏻‍♀️)饮品是罐装,选择多,有糖无糖都有,一定有啱心水调味料放一个边柜上,沾酱到差不多够钟时,店员会比甜品纸,都是韩国牌子雪条!好味店员有礼勤快,会主动收碟,不过佢哋太忙,其他要求要举手,佢哋都即刻回应的!坦白讲$26

三款泡菜非常一般(大白菜、大荳芽、海带)

饮品是罐装,选择多,有糖无糖都有,一定有啱心水

调味料放一个边柜上,沾酱

到差不多够钟时,店员会比甜品纸,都是韩国牌子雪条!好味

坦白讲$260一位(我唔知点解会打折,因是同事埋单)肉类水准不够吸引我再去😓

2021-07-23