呢日用openrice订座到访,午市不用等位,店内大约1/3满。有3个餐,我哋拣咗中间价钱嘅餐,$219,食90分钟。汤底拣一款,拣咗养生锅。养生锅一开始有啲似豆乳锅,内有当归杞子,食落都几劲药材味,少苦外面有不少丸、菜可以攞,酱汁仲有好多款。饮品有台湾罐装饮品,例如凤梨柠檬茶、荔枝柠檬茶、一啲迷你樽装饮品,仲有自家泡茶,有桂花乌龙同洛神花两款。中间价钱餐先有嘅美国顶级肩胛,渌一渌唔好渌太耐,仲系好软好嫩,渌耐左会有少少鞋。安格斯牛板腱个人觉得呢款系最好食,仲好食过肩胛。有油香,肉好嫩好软熟,又香。猪五花嫩,唔鞋,几好食不过好肥只吃了一碟猪梅肉都好嫩唔错牛舌芯托弹牙爽口羊肉片唔会太膻,少少,可接受,算几香醉鸡件唔太劲酒味,鸡肉有啲鞋甜品,出面自助区自选配料配料好丰富,有三色芋圆、爱玉冻、西米、薏米、凤梨椰果、红豆、凉粉,仲可以落花奶、黑糖、糖浆,几特别,同埋抵食,另外都有杯装雪糕自助区仲有自助食物,有饭、是日汤、肉燥、拍青瓜等等。落单扫qr code落,但必须使用店内wifi。200几蚊食90分钟,野食算多,肉都唔错,算抵食。上菜速度好快,叫完5分钟就有,收碟都快。不过店员会好准时叫你

养生锅
一开始有啲似豆乳锅,内有当归杞子,食落都几劲药材味,少苦
养生汤底

外面有不少丸、菜可以攞,酱汁仲有好多款。

美国顶级肩胛肉

猪五花
嫩,唔鞋,几好食不过好肥只吃了一碟
猪五花

猪梅肉都好嫩唔错
猪梅肉

弹牙爽口

羊肉片
唔会太膻,少少,可接受,算几香
羊肉片

醉鸡件
唔太劲酒味,鸡肉有啲鞋
醉鸡件

甜品,出面自助区自选配料
自选配料甜品

自助区仲有自助食物,有饭、是日汤、肉燥、拍青瓜等等。
落单扫qr code落,但必须使用店内wifi。

200几蚊食90分钟,野食算多,肉都唔错,算抵食。

上菜速度好快,叫完5分钟就有,收碟都快。

不过店员会好准时叫你走,例如写住你3:11离座,3:11店员就出现话你够钟了,跟住会企系你张枱隔离/一直徘徊。
2023-08-14
猪梅肉