2019-08-07
2072 浏览
屏山除左「华嫂」其实仲有间叫「老地方」,一间专卖多款肉饼饭既小店,book mark左呢间店好耐,但由于太远水路,一直的唔起心肝过嚟,山长水远入嚟食肉饼。餐厅、食物选择专卖肉饼,超过50款肉饼,仲有好多新潮口味,好似有榴梿、芒果、菠萝、蟹柳等等,除左肉饼,仲有包类、粉面。六重芝士煎肉饼饭 $60咁多款之中,拣左招牌之一既「六重芝士煎肉饼饭」,有两块肉饼,中间同最上层都舖左芝士,肉饼份量唔算多,一咬好似Burger果啲汉堡扒,肉质松软而不失咬口,调味刚好,芝士味岀,不过如果对芝士一般既人可能会觉得太抢味。吉列虾堡牛角包 $35横切面好靓仔,牛角包酥脆,可惜牛油味欠奉,吉列虾堡正常冇乜特别。整体来说,肉饼其实几好食,几juicy,不过配芝士就好似主次调转左咁,同搞到有啲似汉堡扒咁,价钱唔平,加上地理位置唔周脚,我觉得如果住得远既人未至于要特登走入嚟食。
餐厅、食物选择
六重芝士煎肉饼饭 $60