2017-07-27 43 浏览
肉饼哥!肉饼哥!真系听个名就知呢间餐厅系食咩架啦🙈总之一句讲晒,如果你钟意食肉饼,你就真系点都要试试佢啦😀位于大围美林村既佢,岩岩新开分店,原址本身系一大排档黎,但经过重建,现装修非常新净,店内设计都几特别架😀入到黎,完全无一种感觉系黎食肉饼既🙈因为佢既装修都好有设计风味,似一d新式工厦既装修,坐落其实都觉得几舒服,灯光同成个环境设计都好match架🙃讲多少少店内环境,特别既系,呢度差唔多每道墙都的印有不准吸烟既字句🙈除左更配合工厦既设计外,我谂系都想再次提醒客人餐厅位置系唔可以食烟架🙈黎呢度系食肉饼就一定架啦🙈今日小编就同友人黎食d特式贵价肉饼试试佢😀虽然价钱对于一个肉饼黎讲都唔平,不过佢系用高质贵价食材去制作呢个肉饼,简单黎讲,可话佢系一个fusion 肉饼黎架添😋所以都系贵得有道理既🤗呢饭之前,小编同友人都叫左个汤,佢系$38既足料花肠鸡汤😍食个肉饼前饮啖汤都几正架,佢呢啖汤饮落好几鲜甜,唔觉佢系味精汤黎,入面既都有鸡同节瓜等既汤料比客人食,都唔错👍🏿哗!第一个肉饼饭上枱啦😍佢系$99既鲜味蟹粉煎肉饼😀好香既蟹味融入左系肉饼入面,经过煎香埋既果种脆脆地既质感,好好味架!一啖饭,配

哗!第一个肉饼饭上枱啦😍佢系$99既鲜味蟹粉煎肉饼😀好香既蟹味融入左系肉饼入面,经过煎香埋既果种脆脆地既质感,好好味架!一啖饭,配一啖呢个肉饼,非常正😋

特式肉饼继续啦😀佢就系$99既原只帆立贝黑松露蒸肉饼😀呢个味道既肉饼绝对系新式设计既fusion菜式啦挂🙈其实都几好食架,原只帆立贝放系肉饼上,而肉饼内都加入大量黑松露,所以食落口就已经食到浓浓黑松露既味道😊用黎送饭一流👍🏿👍🏿

最后既呢个肉饼饭都同样系$99,佢叫原只龙虾蒸肉饼🙈特别地方系,佢系真系原只龙虾禁上碟,放系个肉饼下面架,所以呢个饭并唔系重点在于本身块肉饼😂🙈虽然食落系有少少麻烦,因为要拆只龙虾黎食,不过龙虾既味道都几鲜,虾头位置重要有虾膏😍我谂出面普通餐厅真系无得试呢个饭啦挂🤤

最后就用呢幅图黎做总结啦,$3一支细水,最直接比我既感觉系呢间餐厅其实好有良心😂只系收$3一支水比客人🙈绝对值得欣赏😊

大家不妨试试呢间肉饼哥呀,因为有传统既肉饼食,最平$59其实就有交易,最贵就$99既fusion肉饼,各有喜好,都好好食架🙃🙃