2019-01-14
圣诞节呢D大时大节,最岩约埋一班朋友出黎食饭,平时食黎食去都系果D,今次有朋友想搞搞新意思,话食肉饼!原本都谂紧净系食似饼会唔会好DRY好闷,但肉饼哥就搞搞新意思,有好多款唔同口味既肉饼可以任君选择,我地就拣左D好特别平时好少机会食到既口味既肉饼!柚子酱肉饼见餐牌有个柚子酱肉饼,即管试一试佢🙈 意想不到呢个咸甜组合会咁夹!如果就咁食哂成个肉饼都几易济,但有埋柚子酱就可以解油腻感,食落十分清新,而且提升味道层次!柚子酱亦十分足料,唔系薄薄一层,而系侧睇有厚度果种。配埋菜饭,食落十分特别!黑松露带子肉饼黑松露酱铺系表面,夹埋咸香既肉饼其实都几夹! 食落黑松露香味都好出,不过美中不足既系带子只有一粒,如果想同朋友SHARE黎食其实都河9太方便,同埋如果黑松露可以渗入肉饼到,咁样食落果个黑松露会更加均匀。花胶汤对于28蚊饮花胶汤都无抱好大期望,只系天气冻叫个暖下身,点知尼到打开竟然真系有两大块花胶喺个盅度!喺街饮汤最怕愈饮愈渴,但呢个汤真心推介,无乜味精又足料,而且花胶亦煲得好冧,入口好顺候,呢个汤对得住佢价钱有余,绝对必点,我自己都忍唔住encore左2碗!一口饺子+炸带子一口饺子入面既肉同
柚子酱肉饼
黑松露带子肉饼
花胶汤
一口饺子+炸带子
一口饺子入面既肉同埋饺子皮煎得略干,如果湿身返少少就会好D,至于炸带子都系炸得香脆,食落味道就同出面既都无咩特别