2017-06-04
正当我哋谂紧食日本野好定打边炉好,朋友就带我地去左呢一间放题火锅甜品餐厅度晚饭。冇谂过原来一间餐厅有咁多款食物, 仲要系任饮任食。呢度虽然系任饮任食, 但原来都系大约$200一位。一点都不贵。饮品系自助嘅,除咗有汽水之外,啤酒都系任饮。选择不少!火锅嘅材料都系自助嘅!蔬菜,肉类,丸类菇类,各式其色,应有尽有!肉类我哋主要系食极上肥牛,普通肥牛同埋豚肉, 以放题来说,肉类质素不错,有肉味,又不会太韧。除咗火锅之外,手卷同寿司都唔错,虽然选择唔算好多,但刺身尚算新鲜,软壳蟹手卷外脆内软。另外小食都几好,清酒煮蚬几鲜味!蚬肉颇大,带子裙边沙律几特别,蟹子沙律食落感觉好开胃。其实食完火锅同埋小食已经好饱,不过呢度嘅甜品选择亦都好多!我哋要咗绿茶雪糕新地同埋榴梿班cake,绿茶雪糕好滑而且绿茶味好浓,唔会太甜,好好食!好少有茶味咁浓郁嘅雪糕!榴梿班cake亦都不错,香香滑滑!呢度食物嘅选择好多,而且质素亦都算不错,如果谂唔到食咩黎呢度就最好!
饮品系自助嘅,除咗有汽水之外,啤酒都系任饮。选择不少!