2021-11-26 159 浏览
西九龙中心最出名嘅莫过于8楼嘅food court 🔥🔥, 里面虽然系龙蛇混集但更加系餐厅入面卧虎藏龙嘅好地方👍🏼👍🏼 无论系港式食物又或者日式韩式西餐仲有一间满足到自己,再加上密密麻麻嘅餐牌,简直就系一个小小美食天堂❤️其中一间可以称为旷野美食就系Hunger Burger , 我们一肚饿嘅时候就真系想大大啖咬啲嘢食,汉堡包就系一个好例子啦。拉丝大啡菇牛堡- 喺经典嘅牛肉汉堡上面再加上大大个啡菇提升更多层次嘅味道,牛肉汉堡嘅份量亦都唔细而且厚度亦都有一定嘅厚,大约系七成熟咁都算系一个黄金比例🔥🔥🔥 芝士大啡菇极度Juice,亦都算系为牛肉汉堡提供额外嘅水份,饱满嘅感觉实在难以忘记香辣鸡翼- 除咗汉堡之外亦都要叫返一啲小食, 鸡翼绝对系男女老友都离唔开嘅食物,酥炸鸡翼更加系难以抗拒😙😙😙😙😙 呢一个单骨鸡翼食起上嚟简单又方便, 外层够晒脆而且系薄薄地一层,食完都唔会觉得Heavy,炸嘅时间相信亦都唔会长先显得肉汁锁死晒喺鸡翼入面👍🏼👍🏼鲜嫩嘅系西九龙中心呢一个地方真系又有回忆而且开始变得越嚟越现代, 连食嘅嘢全部都聚首喺foodcourt , 确实系一大进步