2024-11-20
📍石锅堂系一个食食吓嘢集体脑雾唔记得点解要专登黎旺角嘅一日😹想食乌冬可以try try 😋会话最钟意就系佢个乌冬🫶🏻午市系个mix & match嘅menu📖拣好𩠌之后就拣汤拣嘢饮🧃有啲想试下佢个地狱辛辣汤(尤其是唔知点解依排好似食得辣咗✨😹)不过next time~ 啲staff都几nice✨❣️上级肩胛牛肉 (黑蒜油豚骨汤)石锅乌冬石锅一到枱面已经zaza声👂🏻听落同睇落都好吸引, 好似烧肉咁听到啲zaza声就会好想食😋汤底都几浓,遍咸少少, 但系好浓郁🤏🏼不过乌冬真系好!好!食!😭系种肥嘟嘟好饱满嘅口感,又唔会太淋, 仲好有弹性✨吸埋汤底啲味就oishii 🫶🏻牛肉反而冇咩特别记忆, 系好食嘅牛😹不过肥瘦啱啱好✨不过个石锅同我一开始谂嘅有少少唔同, 依个比较遍向似系韩式石锅 (唔知点解第一下谂到系石头饭嘅𠮶种🤷🏼♀️😹)不过其实冇乜所谓, 纯粹吹下水😗💰77❣️照烧鸡扒 (黑蒜油豚骨汤)石锅乌冬虽然依个唔系我嗌嘅tho佢一上台嘅时候真系好吸引🫶🏻照烧鸡嘅颜色光泽真系💯分, 烧得好靓, 块鸡皮仲好有弹性✨一食落口, 行得, 下次可以嗌照烧鸡😹真系好好食✨完全就系鸡有鸡味嘅𠮶种废话, 照
❣️上级肩胛牛肉 (黑蒜油豚骨汤)石锅乌冬
💰77
❣️照烧鸡扒 (黑蒜油豚骨汤)石锅乌冬
虽然依个唔系我嗌嘅tho佢一上台嘅时候真系好吸引🫶🏻照烧鸡嘅颜色光泽真系💯分, 烧得好靓, 块鸡皮仲好有弹性✨一食落口, 行得, 下次可以嗌照烧鸡😹真系好好食✨完全就系鸡有鸡味嘅𠮶种废话, 照烧汁都好入味, 加上嚿鸡都好滑好juicy
💰76
❣️蜂蜜苹果茶
原本谂住嗌柚子茶tho 见到蜂蜜苹果茶又好想试下, 好似比较少见✨不错eh~真系有苹果粒🍎🍏
#石锅堂 #手打乌冬 #旺角美食