2019-11-03
话说今日约左朋友系屋企附近食饭,今日想突破下唔食米线,所以就去试试越南野。虽然入座已经8:30,但见仲有仲有几多人系入面。食越南野,点可以唔饮椰汁 (笑) 椰汁三色冰同椰汁红豆冰除了大大杯,入面的配料仲唔少添!有少少辣味的香叶辣肉碎煎蛋饭好惹味!加埋只㶶边太阳蛋,蛋黄汁捞埋饭同肉碎,又几香㖞!大爱炸野的我,叫左一份越一春卷。一份两条春卷切四,出面个皮脆卜卜,入面的馅料放得满满的,有不同口感的。如果怕济,仲可以用生菜平衡下,仲可以加添口感。胡椒粉丝大虾煲份量超多,黑椒味香而不太辣。大虾真系好大只,而且每只都肥嘟嘟,入口弹牙,对虾有少量敏感的我,都忍唔住食左几只!(笑)虽然好饱,为想同朋友倾多阵,所以就叫左甜品边食边倾。我就拣左日本产的宇治抹茶芝士蛋糕,味道唔会过甜,食落芝士味都出。朋友仔就食左一大球曲奇妙趣雪糕。雪糕内的曲奇都好多,所以食落都好香。==============================我系一个爱写字爱分享的吃货!如果钟意我分享的,我邀请您订阅我的食评,我会继续与大家继续发掘有咩CP高的冰粮!(敬礼)
椰汁特饮
香叶辣肉碎煎蛋饭