2017-08-28 98 浏览
朋友推介特价手切靓牛肉龙阁火锅,黄埔站开左一排都未入过去揾食,今晚一收工就入去会一会佢。本以为系黄埔做街坊生意,一睇见装修都知系走高端路线,见到原价$298 肥牛减到$60 一碟 即入!上菜唔快,等左一轮我地都心急,尤其牛肉黎得最慢。但一黎d 食材非常有料到,即时冇晒火。叫左萝卜猪骨汤,猪骨足料好入味。鱼皮唔系市面上果d 硬到咬唔开果d, 好香脆。牛肉先系主打,做紧两周年特价,原价$298 家阵$60 一碟大大碟冇变细到。先叫左手切肥牛,一黎见到雪花纹已经哗左一声,再睇真d 佢d 刀工,用左鱼片双飞切法,难怪咁耐先上,真系手工料。厚度刚刚好,就算煮耐左都唔会韧,味道更系香浓。另叫牛肉拼盘,牛展,牛脷及牛柳都非常好食。桶蚝唔系细细只果d, 系劲大只!(用水樽对比下,煮完都成只鲍鱼咁大只,而且好鲜甜。其实食物都系水准内,冲住牛肉黎,亦冇令人失望,反而喜出望外。下次要带屋企人黎食多左。

另叫牛肉拼盘,牛展,牛脷及牛柳都非常好食。