2018-07-31
隐世海鲜小店位于天悦广场附近巷仔内,若不是老细睇过facebook报导,系冬天去食煲仔饭,仲话菜干汤好饮到不得了,我想都几难知道呢间小店的存在。店面不大,却有2层,店内叔叔们都热情好客,时间尚早,人流不多,所以就算叫煲仔饭,也不用似墙上标示说需时30分钟处理,实在幸运!平价炭烧煲仔饭约$6x-$7x,仲有海鲜、鸡煲、小菜选择,价格绝对可以接受!蒜蓉虾膏炒通菜$58: 较油腻,不过虾膏香气满满,令人食欲大增,食落去有点咸,却好𩠌饭沙拉焗肉排$72 :好邪恶的肉排,d沙拉酱多到似唔驶甘,肉质炸得香嫩,食唔停口!主角出场 - 鸳鸯鸡煲仔饭 $78烧到刚刚好,底层饭焦不会过于太「浓」/「焦黑」 了,好脆,好似食紧米通卜卜声,晒上鼓油,饭味吸尽田鸡及滑鸡,对!我估唔到会系滑鸡+田鸡,好耐都冇食啦,好鬼滑嫩,好惊喜!鸳鸯鳝饭$88 :鳝汁捞饭好好食,鲜鱼香味四溢,肉质软滑,没有腥味,同样带点焦香的米饭好吸引,粒粒烟韧分明,就算淋上甜鼓油也是脆而不糊,这样才是最好吃!补眠滋润的菜干猪肺汤$78同事话,一窝好饮专业的菜干汤,一定要用上新鲜白菜、菜干,猪肺及猪肉才够足料煲靓汤!呢个汤除左令人好眠,仲可以
主角出场 - 鸳鸯鸡煲仔饭 $78
鸳鸯鳝饭$88 :
补眠滋润的菜干猪肺汤$78
同事话,一窝好饮专业的菜干汤,一定要用上新鲜白菜、菜干,猪肺及猪肉才够足料煲靓汤!呢个汤除左令人好眠,仲可以清热润燥,好好饮,想起仍有余香。。。
一定有下次,感谢招待!