2023-07-08
好耐之前食过觉得唔错, 前几日谂唔到食边间经过就同朋友试下. 距离尖东站N5出口超近几钟意呢度design, 昏黄嘅灯光、深木色嘅装修, 水泥墙, 感觉几宁静舒服新鲜青口配袐鲁辣椒汁 Mussel with Peruvian $118 青口都几大粒, 加埋微spicy sauce 好香, 更带出个鲜味. 上面有块焗得香脆sourdough 点个sauce 食好正. 唯一可惜系一片唔够喉渍黄油鸡宾尼迪 Confit chicken egg Benedict $118再赞赞, 呢间sourdough 唔错🥖 包皮焗得脆口而中心软熟带烟韧, 水波蛋做到流心. 袐制嘅手撕鸡肉份量唔少, 啖啖肉配埋佢地特调带微辣sauce 都几惹味. 不过朋友话egg Benedict 上个Hollandaise Sauce 就差dd🍔手打安格斯牛肉汉堡配薯条$138睇落丑丑哋, 但食落有惊喜. 安格斯beef patty 香牛肉味, 肉唔系打烂哂仲保留有d 口感. Bun 焗热过好松软, 中间lettuce, tomato好fresh, 唔少得仲有cheese pickle bacon 等丰富味道层次口感.
🍔手打安格斯牛肉汉堡配薯条$138
睇落丑丑哋, 但食落有惊喜. 安格斯beef patty 香牛肉味, 肉唔系打烂哂仲保留有d 口感. Bun 焗热过好松软, 中间lettuce, tomato好fresh, 唔少得仲有cheese pickle bacon 等丰富味道层次口感. 一边嘅薯条都好香脆好食
Hot Chocolate 75% $55
Ice Chai Latte $61
前者超推, Peru chocolate 较fruity. 可可超香浓而不腻又唔会太甜, 想试埋85%
后者朋友order 都唔错, 好重香料香味
Tiramisu Basque Burnt Cheesecake $128
之前食过soulgood.bakery 嘅其他出品, 呢款系 mix tiramisu 同basque cheesecake. 个人觉得比佢之前其他出品逊色, 一黎叫tiramisu 但无expected 酒或啡香. Cake texture 亦无平时basque cheesecake smooth 而幼滑