2018-02-20 2312 浏览
之前系中环码头等搭船时已经食过呢间炸鱼薯条今日要有事要行去扶手电梯上面, 发现都有呢间白胡子炸鱼薯条我地都食过, 知道呢间无伏, 我地又行到攰又饿, 见到呢间分店仲有位坐, 所以就入去休息下+医肚Menu 同码头个间差唔多, 唔知系我地以前无留意定系多左款式, 发现多左something not deep fried, 不过我地都系钟意香口野多D我地要左Ling cod fish n chips 炸鳕鱼薯条, seafood basket 海鲜篮, 同埋饮品Fresh pressed lemonade + guava kush落单记得拣埋sauce, 两个餐可以拣两款, 要左garlic aloli+ thai chili由于系即叫即炸, 我地系到等野食时, 发现竟然有月光宝盒免费玩, 又几好㖞Ling cod Fish n chips, 啱啱炸好, 热辣辣, 侍应会送上枱 味道水准同以前一样, 炸粉薄又香脆鳕鱼好大份, 目测应该有20cm 长seafood basket 海鲜篮, 有鱼块, 虾, 青口, 蚝, 原粒带子, 鱿鱼圈炸粉唔松散, 一样炸得香脆可口因为海鲜系雪藏货, 味道食
之前系中环码头等搭船时已经食过呢间炸鱼薯条
今日要有事要行去扶手电梯上面, 发现都有呢间白胡子炸鱼薯条

味道水准同以前一样, 炸粉薄又香脆
鳕鱼好大份, 目测应该有20cm 长

炸粉唔松散, 一样炸得香脆可口
因为海鲜系雪藏货, 味道食唔出鲜味, 但原粒带子都算鲜甜

除左炸物外, 我都几欣赏饮品
Fresh pressed lemonade, 系天然既酸味, 好fresh, 酸酸甜甜好醒神
Guava kush, 系蕃石榴沙冰, 拣佢系因为menu 上有贴纸推介
味道果然唔错, 甜度适中, 冰粒打得幼细, 尤其我地之前行完出面条楼梯上黎, 饮完真系爽哂

午餐