餐厅: 德國餐廳 (海天晉匯)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
🍖德国餐厅虽然已经过咗十月啤酒节🇩🇪之前开会咁啱经过呢边,突然好想食脆卜卜的德国猪手🍖所以就试咗呢间德国餐厅🍴个名又叫「德国餐厅」,呢间餐厅好似周围都见到,有几间分店~舖头嘅装饰几特别,门口有架外卖车造型的座位俾人啤一啤🍻最正系餐厅露天位置会见到个海🌊如果叫杯酒叹吓都好Chill~当日都见到好多外国人坐室外Happy Hour🍻但阳光太普照都系坐番室内算,落完单等上碟,点解碟只猪又似曾相悉咁嘅?😝🍖 德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律 ($218):🌟🌟🌟🌟🌟食德国菜当然要拣只猪手来试试🍖而提到「猪手」呢两个字,大家都会谂到「咸猪手」,但呢间德国餐厅的「猪手」系无好浓烈嘅咸味,猪皮又爽口松脆。一上碟己经有惊喜😍只猪手外形吸引!摆盘靓得来仲有枝旗仔,原来厨师好细心咁帮我哋切好晒、分好晒啲猪手,真系啱晒一大班人一齐分享!我哋都急不及待就试咗个烧到脆卜卜的猪皮😋好脆口!再试个猪手肉,肉质柔软,仲连住少少脂肪位,食落又唔会太干🍖真系甘香可口、又易入口,连小朋友都可以食!🌭 德国香肠拼盘 ($88):🌟🌟🌟🌟呢个德国香肠拼盘系咪好平呢?因为开完会已经系Happy Hour,当日有Set,我哋每人叫咗一个
🍖德国餐厅

🍖 德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律 ($218):🌟🌟🌟🌟🌟

🌭 德国香肠拼盘 ($88):🌟🌟🌟🌟
呢个德国香肠拼盘系咪好平呢?因为开完会已经系Happy Hour,当日有Set,我哋每人叫咗一个Set来试😋呢个拼盘总共有三款肠可试,系传统的德国肠味道,不过不失!而个薯蓉都整到好棉,又系啱晒小朋友食🥔

🥩 纽西兰西冷牛扒 ($98):🌟🌟🌟🌟
Wow~牛扒叫左7成,烧出来刚刚好,仲有啲肉汁,啱晒我哋口味,无烧得过熟,仲几入味😋如果大家钟意食牛都可以一试!

总结:🌟🌟🌟🌟
呢间餐厅的Lunch Menu性价比高又多选择,除咗特色德国野,仲有鸡髀扒、扁意粉、豚扒同鲷鱼Set俾大家拣,都叫好全面,另加$18就有汤同甜品🍮为食嘅我哋当然加钱试埋佢哋嘅南瓜汤同芝士蛋糕🍰个南瓜汤好浓好Creamy!如果下次再经过呢头开会,我都会再试番呢间餐厅🍴

• 德国咸猪手配酸菜及薯仔沙律