2020-10-22
今晚收工去到太和揾餐厅医肚,经过翠怡花园,见到呢间Das Bier, 就俾佢门口既猪手图片吸引住左啦Das Bier 门面装修好光猛新净,而且有情调食物种类都几多,选择困难,不过猪手一定系必食店内面积吾算太大,不过座位都几好坐,好岩一班朋友一齐黎佢地既防疫隔板,都几有心思首先黎左啤酒先,好大杯呀,我酒量吾太好,所以两个人饮就刚刚好呢个系墨西哥芝士薄饼,一拎上手热辣辣,入面既芝士软绵绵,食落去会有拉丝,再点埋酱汁,十分满足主角出场啦,呢个德国咸猪手真系份量十足,外皮烤到金黄色,未食已经流晒口水。伴碟仲有酸菜同薯仔沙律睇真d, 连薯仔沙律既份量都系好多。食一啖薯蓉,十分软滑,真系食吾停口。之后就要食猪手啦,一啖食落去就食到猪手既烟熏香味,肥瘦适中,而且好淋,一d都吾会韧。外皮脆卜卜,好香脆真系越食越欲罢不能,猪手有丰富既骨胶原,食完感觉特别有满足感。食少少伴碟既酸菜,又可以减去油腻感今晚一路食猪手,一路饮啤酒,咁就过左好写意既一个晚上
Das Bier 门面装修好光猛新净,而且有情调
食物种类都几多,选择困难,不过猪手一定系必食
店内面积吾算太大,不过座位都几好坐,好岩一班朋友一齐黎
佢地既防疫隔板,都几有心思
今晚一路食猪手,一路饮啤酒,咁就过左好写意既一个晚上