2020-08-14 1125 浏览
明明谂住过嚟买啲 #小食 就返屋企,点知 #小秘书 就东睇睇西睇睇,正想收手走去买个 #下午茶餐,点知原来当时已经差唔多18:30😅 而家过咗六点就算有钱都唔都可以 #堂食,唯有简简单单去帮衬「肠粉佬」买啲小食医吓个肚。望吓头顶上嘅餐牌,心谂我系咪睇错? 点解啲价钱可以咁亲民🤪 #烧卖、#肠粉 + #粉果,加加埋埋 #老板 都只系收我$18。除咗 #辣酱,所有 #甜酱、#麻将、#豉油 我都要齐🤩 肠粉质素果然 #名不虚传,口感滑嘟嘟。不过我明明叫嘅系 #肠粉鱼蛋,最衰临走前冇打开包 #外卖 嚟睇,返到屋企先知道 #鱼蛋 变咗 #烧卖👉🏻👈🏻 好在烧卖味道都唔差😉 不过系老板可能为咗响应 #环保,夹硬将啲粉果放埋入我包肠粉里面,搞到啲 #汁酱 沾满哂粉果外层,味道唔太夹😅 不过以价钱嚟衡量,确系抵食嘅!
2020-08-13
$18 (其他)