2018-12-25 754 浏览
今日假期, 午餐一个人食, 胆粗粗咁尝试揾一间平时一定唔会食嘅餐馆, 冒一冒险。呢度好耐历史, 夜晚黑多数见佢都好多人食晚饭, 食海鲜, 大排档模式。经见到佢哋个午市餐牌都好抵食, 最平30蚊有交易(饮品需要另加$5)。而且选择好多($30-$45不等)。我就叫咗个<干炒猪扒公仔面>及<热奶茶>。 好意外地, 个<干炒猪扒公仔面> 味道唔错㖞! 首先够镬气, 造型靓, 份量足, 大大碟咁样。有韭菜、芽菜、洋葱及葱段(葱段略嫌多咗啲), 完全冇揸流滩。猪扒大约一块嘅份量(切条上), 冇腌肉粉嘅味道, 正常, 调味适中, 几好味。公仔面系属于普通茶餐厅嘢, 都ok。碟底唔会太多油。<热奶茶> 都ok, 透明玻璃杯, 好有大排档嘅感觉。招呼唔错, 有亲切感, 有礼貌。卫生就自己要留意, 始终系大排档。记住要洗下啲筷子、匙羹、杯、碗。

干炒猪扒公仔面

干炒猪扒公仔面( 唔会太油腻)

热奶茶

<热奶茶> 都ok, 透明玻璃杯, 好有大排档嘅感觉。

招呼唔错, 有亲切感, 有礼貌。

2018-12-25
干炒猪扒公仔面
干炒猪扒公仔面( 唔会太油腻)
热奶茶